marți, 29 iunie 2010
Produse naturale pentru un ten perfect
Pentru a obtine efectele dorite este important sa folosim uleiuri esentiale si nu produse cosmetice care contin esente de plante sau inlocuitori ai acestora. Chiar daca este mult mai usor sa cumperi astfel de produse, femeia moderna va spune nu substantelor toxice si va incerca sa prepare singura produse cosmetice naturale avand ca baza plante, fructe si legume usor de cultivat sau de procurat. Iata cateva dintre ele si benefiicile lor:
Acnee
Acneea este cauzata de probleme hormonale, deficiente de vitamine, de un regim alimentar neadecvat sau chiar de stress. Iata cateva uleiuri esentaile si plante care ajuta la prevenirea si la tratarea acneei.
Aloe Vera
Seva de aloe vera hidateaza pielea, fiind recomandata in cazul tratarii arsurilor. Cremele cu aloe vera protejeaza pielea de radiatiile ultraviolete, fiind recomandate inaintea expunerii indelungate la soare.
Ienupar
Din ienupar poate fi preparat un ceai aromatic care curata si tonifica pielea. Fructele ienuparului trebuie recoltate toamna devreme si puse la uscat. Din ele se prepara ceai, adaugand aproximativ o lingurita de fructe uscate la o cana de apa fierbinte. Se lasa 20 de minute dupa care se aplica pe piele sub forma de comprese. Ienuparul stimuleaza circulatia sangelui si dezinfecteaza ranile fiind recomandat pentru tratarea deramtitei, a eczemelor si a psoriazisului.
Suc de lamaie
Sucul de lamaie aplicat direct pe zona afectata de acnee da rezultate dar poate usca pielea, asadar este recomandat sa se foloseasca in amestec cu seva de aloe vera sau cu infuzie de calendula care se prepara fierband 100 grame de muguri proaspat culesi de calendula in 300 ml lapte.
Detoxifierea pielii
Infuzia din radacina de papadie ajuta organismul sa lupte impotriva bacteriilor aflate la suprafata pielii. Frunzele de papadie au un efect detoxifiant, reducand totodata hormonii care favorizeaza aparitia acneei. Frunzele de papadie pot fi servite in salata sau sub forma de ceai. Puteti cosnuma 2-3 cani pe zi sau cate o cana dupa fiecare masa.
Regenerarea pielii
Pentru intepaturi de insecte si rani minore este suficient sa aplicati frunze de busuioc tocate pe rana/ intepatura sau sa picurati cativa stropi de seva proaspata. Tot pentru intepaturi puteti prepara tinctura de busuioc. Aveti nevoie de 20 de grame de frunze proaspete, maruntite si de 100 ml alcool de 70 grade. Se lasa la macerat timp de 15 zile. Se administreaza diluat in apa (o parte de tinctura la 5 parti de apa) si se aplica sub forma de comprese daca pielea este mai sensibila.
Musetelul poate fi folosit si el cu succes in regenerarea pielii, avand un efect tonic, emolient, antioxidant si antiinflamator. Poate fi folosit sub forma de infuzie sau de ulei.
Catina , folosita cu succes in tratarea arusrilor solare, poate fi preparata sub forma de ceai concentrat care se aplica sub forma de comprese pe zona afectata. Se mai poate prepara o crema din fructe uscate si macinate de catina, amestecate cu miere. Se unge zona inrosita si se lasa sa actioneze.
Estomparea ridurilor
Albastrele
Masca de fata cu albastrele catifeleaza pielea si reduce ridurile. Avem nevoie de o lingura de smantana, 2 linguri de lapte proaspat, o lingura de miere, o fiola de vitamina A si 100 - 200 grame pudra de albastrele sau infuzie de albastrele. Se amesteca si se aplica pe fata lasandu-se timp de 20- 30 minute sa actioneze.
Baia de aburi cu albastrele relaxeaza muschii faciali si deschide porii. Avem nevoie de 200 ml apa fierbinte in care am pus albastrele, petale de nemtoaice si musetel. Aseaza-te deasupra recipientului, cu un prosop pe cap. Aburii trebuie lasati 10 - 15 minute sa actioneze asupra pielii.
Remedii pentru tratarea celulitei
Exista o idee preconceputa conform careia celulita este asociata direct obezitatii. In realiatate celulita apare la majoritatea femeilor, indiferent de varsta si de greutate. Iata cateva remedii:
Grapefruit
Cel mai indicat in tratarea celulitei este sucul de grapefruit sau uleiurile esentiale pe baza de grapefruit. Iata o metoda simpla de a scapa de celulita care, aplicata constant, poate avea rezultate miraculoase:
Intr-un recipient de plastic amesteca cantitati egale de ulei de grapefruit si ulei de alun. Poti folosi doar pulpa de grapefruit, pentru detoxifiere. Aplica uleiurile sau pulpa de fruct pe zona afectata masand bine timp de 10 minute. Infasoara in celofan zona pe care ai aplicat crema dupa care relaxeaza-te timp de 20 - 25 de minute intr-o camera incalzita. Fa un dus cu apa calda pentru a indeparta uleiul, urmat de un dus rapid cu apa rece.
Rozmarin
Uleiul de rozmarin (uneori amestecat cu ulei de masline) ajuta drenajul limfatic si imbunatateste circulatia in zonele afectate, impiedicand retinerea unei cantitati prea mari de lichide in organism.
Remedii pentru varice
Hrean
Sunt mai multe modalitati de a prepara hreanul insa cel mai simplu este sa aplici hrean ras direct pe zona afectata. Otetul de hrean are multiple beneficii si poate fi preparat acasa. Ai nevoie de 200 grame de radacina rasa de hrean si de 300 ml otet de mere. Se lasa la macerat timp de 10 zile, dupa care se strecoara. Se aplica pe zona afectata sau poate avea uz intern, diluand o lingura de otet intr-un pahar cu apa amestecata cu o lingurita de miere. Se consuma de 2-3 ori pe zi.
Cimbru
Frunzele de cimbru se pot aplica direct pe zona afectata sau puteti prepara o fiertura din radacini de obligeana, frunze de urzica, castane si frunze de cimbru. Se adauga parti egale din fiecare, dupa care se pune la fiert in doua parti apa. Se adauga jumatate de lingurita de sare si se lasa la fiert dupa care se strecoara. Se afunda picioarele in fiertura timp de 20 minute.
Remedii pentru herpes
Galbenele
Se prepara un ceai concentrat din 2 linguri de flori de galbenele la o cana de apa fierbinte. Se lasa sa fiarba dupa care se acopera si se lasa la racit. Se tamponeaza zona afectata cu vata inmuiata in ceaiul preparat.
Ciuperci si alte infectii ale pielii
Nucile sunt folosite cu succes in tratarea ciupercilor de piele. Pentru aceasta nucile trebuie culese cat sunt inca verzi si lasate la inmuiat pentru a fi mai usor curatate de coaja. Coaja se pune la fiert iar fiertura rezultata se aplica sub forma de comprese pe zona afectata. La fel de bine cojile pot fi puse la macerat (200 grame la 500 ml alcool). Se strecoara iar amestecul obtinut se aplica pe zona afectata.
Tot pentru ciuperci si infectii ale pielii se mai poate prepara un amestec din pudra de scortisoara si miere, in parti egale.
Cenusa rezultata din arderea unui betisor de alun se aplica umeda pe zonele afectate de ciuperca piciorului. Ca alternativa se mai poate folosi seva rezultata din muguri sau un decoct preparat din radacinile si frunzele aceluiasi arbust.
Uleiuri esentiale pentru o piele frumoasa
Uleiul de alune: contine glucide, minerale si vitamine. Datorita continutului ridicat de proteine este indicat pentru orice tip de piele. Este folosit cu precadere in tratarea arsurilor cauzate de expunerea indelungata la soare hidratand pielea si ajutand la regenerarea ei.
Uleiul de caise: poate fi folosit ca substitut al uleiului de alune. Catifeleaza si improspateaza pielea.
Uleiul din seminte de strugure: este folosit ca emolient pentru arsuri. Totodata tonifica si intinereste pielea.
Uleiul de iasomie: este folosit pentru pielea afectata de radiatiile solare. Este recomandat pentru pielea sensibila si este folosit de regula in tratarea dermatitelor.
Uleiul din seminte de morcov: hidrateaza pielea si regenereaza tenul imbatranit.
sursa: www.feminis.ro
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu