About me

Fotografia mea
Samira
Living in a double world where all my dreams come true
Vizualizați profilul meu complet
Feeds RSS
Feeds RSS

joi, 1 iulie 2010

De pe mailuri adunate


Zilele astea am primit un mail cu un conţinut care la prima vedere , evident, că m-a pus pe gânduri, iar mailul suna cam asa:

"Pentru cei care nu stiu engleza planta Dumb Cane prezentata in fotografie este o planta extrem de otravitoare, daca gusti din frunza chiar si o bucatica mica.Ucide un copil intr-un minut si un om matur in 15 minute.. Atentie mare, mai ales pentru ca se gaseste in multe locuri ca planta ornamentala!!!

Această plantă este foarte comună în casele noastre, gradini, parcuri si birouri (popular ca planta de interior si exterior). Planta Dumb Cane ( trestie de zahăr salbatica) este acum dovedita a fi periculoasa, astfel, vă rugăm să aveti !!... grijă. Ştiu că frunza acestei plante provoacă mâncărimi în cazul în care seva (lapte) atinge pielea. Dar există mai multe fapte periculoase !!..... Citeste detaliile de mai jos. Poate fi util pentru tine!

Vă rugăm să citiţi mai jos.
Mesajul este adevărat.

Unul din prietenei mei aproape ca si-a pierdut fiica, care a pus o bucata de frunza din aceasta planta in gura si limba ei s-a umflat până la punctul de sufocare.
Aceasta este una din plante, dar mai sunt si altele, cu aceleaşi caracteristici ale coloritului. Acestea sunt, de asemenea, otrăvitoare şi noi ar trebui să scapam de ele. Vă rugăm să fiţi atenţi pentru copiii voştri. Aşa cum am lăsa toate acasă copiii noştri în mâinile de ajutoare, ar trebui să le ofere un mediu sigur, unde se pot juca.

Nume:
Dumb Cane ( trestie de zahăr salbatica)

Această plantă pe care o avem în casele noastre şi birouri este extrem de periculoasă!
Această plantă este comună în Rwanda, în birourile şi în multe case. Este o otrava mortala, mai ales pentru copii.Poate ucide un copil în mai puţin de un minut şi un adult in 15 minute. Ar trebui să fie dezrădăcinate din grădini şi scoase din birouri. Dacă o atingi, niciodată nu trebuie să atingi ochii; aceasta poate provoca orbire parţială sau permanentă. Vă rugăm să alertati prietenii."

Ok , v-aţi speriat şi voi niţel sau măcar aţi realizat că în casa dvs există o asemenea plantă? Eh, la mine cam aşa s-a întâmplat mai ales că este una din plantele mele preferate so let's search for it.
Dragii mei cititori, nu vă panicaţi, nu vă alarmaţi, planta nu e atât de mortală precum se dă. Se pare că multe glume proaste circulă pe internet. Lumea BRUSC a intrat într-o stare de 'aoleu totul e otrăvitor în jurul meu' sau 'ia hai să mai îndoctrinăm un pic populaţia că şi aşa ne plictisim prea tare' şi iaca ce perle ies. Wikipedia ne anunţă următoarele :

The cells of the Dieffenbachia plant contain needle-shaped calcium oxalate crystals called raphides. If a leaf is chewed, these crystals can cause a temporary burning sensation and erythema. In rare cases, edema of tissues exposed to the plant have been reported. Mastication and ingestion generally result in only mild symptoms.[2] With both children and pets, contact with dieffenbachia (typically from chewing) can cause a host of unpleasant symptoms, including oral irritation, excessive drooling, and localized swelling.[3] However, these effects are rarely life-threatening. In most cases, symptoms are mild, and can be successfully treated with analgesic agents,[4] antihistamines,[5] or medical charcoal.[6] Gastric evacuation or lavage is "seldom"["In a large retrospective study of 188 patients with plant oxalate exposure, all cases were determined to be minor and all resolved with minor or no treatment." [4] They also note that, "In patients with exposure to toxic plants, 70% are children younger than 5 years."

Aşa că într-adevăr aveţi grijă să vă hrăniţi bine copiii ca nu cumva să se apuce să mănânce din plantele mamei, dar în rest păstraţi planta şi nu o aruncaţi că e şi ea buna la ceva ... la decor bineînţeles.

O zi cât mai bună şi lipsită de griji , vă doresc! XOXO

1 comentarii:

Anonim spunea...

F interesant, se gaseste si prin romania ?

Trimiteți un comentariu