About me

Fotografia mea
Samira
Living in a double world where all my dreams come true
Vizualizați profilul meu complet
Feeds RSS
Feeds RSS

vineri, 18 iunie 2010

Fosile de mamut descoperite în albia râului Moldova

Două fosile de "mammuthus primigenius" au fost descoperite în albia râului Moldova, urmând să fie conservate şi incluse în expoziţia permanentă a Muzeului de Ştiinţe ale Naturii din Suceava.
Arheologii apreciază că este una din cele mai importante descoperiri din judeţ, în domeniul paleontologiei.
Arheologul Bogdan Niculica de la Muzeul Bucovinei din Suceava a declarat că cele doua fosile, un femur în greutate de 40 de kilograme şi o lungime de 1,21 de metri, dar şi o măsea, au fost găsite de doua persoane din Gura Humorului în albia râului Moldova.
El a explicat că în patrimoniul Muzeului de Ştiinţele Naturii Suceava mai există astfel de fosile, însa nu de dimensiuni aşa mari.
"E cea mai importantă descoperire făcută în judeţul Suceava în domeniul paleontologiei. Au mai fost descoperite astfel de piese în zonele Lisaura şi Plavalari, însă cele descoperite în râul Moldova sunt mai spectaculoase", a spus arheologul sucevean.
Niculica a precizat ca se vor mai face cercetari în amonte de locul unde au fost descoperite cele doua piese, pe o distanţă de 7-8 kilometri, în încercarea de a se identifica zona de unde au fost dislocate.

sursa: www.stirileprotv.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu