Probleme cauzate de slaba circulatie a sangelui
Alun de padure
Pentru a reduce tensiunea este recomandata infuzia din frunze de alun, 2 lingurite de frunze zdrobite la 250 ml apa.
Pentru a imbunatati circulatia in zonele periferice este recomandata o tinctura din muguri de alun. Este recomandat sa folosim o parte de frunze tocate la 5 parti alcool sanitar. Se pastreaza timp de 15 zile la temepratura camerei dupa care se toarna intr-un recipient inchis. Se scutura amestecul agitandu-se recipientul timp de 15 minute. Se filtreaza. Tinctura din muguri de alun combinata cu tinctura din alune de pamant grabeste circulatia sangelui in zona in care este aplicata.
Ardei iute
Tinctura de ardei rosu imbunatateste circulatia periferica si totodata reduce durerea provocata de reumatism. Este totodata indicata in tratarea nevralgiilor si a degeraturilor.
Cum se prepara tinctura de ardei rosu: este nevoie de 2-3 ardei ajunsi la maturitate care se lasa la macerat in 100 de mililitri de alcool timp de 15 zile. Se recomanda 15 - 20 de picaturi cu jumatate de ora inainte de fiecare masa sau, in cazul ranilor, externe sau a degeraturilor se aplica direct pe zona afectata.
Tensiune ridicata
Pepene rosu
Semintele de pepene rosu se usuca dupa care se macina si se amesteca cu miere. Se ia cate o lingurita dimineata, pe stomacul gol.
Usturoi
Se piseaza 2-3 catei de usturoi, in amestec cu 100 grame miere si cu 50 grame suc proaspat de strugure.
Chimen
Se amesteca seminte de chimen macinate cu o lingura de zahar diluat in apa sau cu o lingurita de miere.
Tensiune scazuta
Sfecla
Poti include sfecla rasa in alimentatia ta zilnica sub forma de salate sau poti bea suc proaspat de sfecla.
Stafide
Se inmoaie 100 - 200 grame stafide in apa calda. Se lasa amestecul la macerat peste noapte. Se manaca dimineata pe stomacul gol.
Migdala
Se inmoaie 100 - 200 grame migdale proaspete. Se lasa amestecul la macerat peste noapte. Se amesteca bine pana se obtine o pasta. Se fierbe impreuna cu un pahar de lapte dulce. Se bea caldut, pe stomacul gol.
Dureri de dinti si infectii gingivale
Ardei rosu
Ardeiul rosu ajuta in cazul inflamatiilor danturii reducand pe cat posibil infectia si durerea. Pentru sangerari gingivale amestecati cateva grame de ardei macinat intr-un pahar cu apa si faceti gargara. Mai simplu, puteti presara cateva putin ardei rosu pe periuta de dinti. Periati incet, fara sa apasati prea tare.
Probleme digestive
Alune
O lingurita de ulei de alune, luata pe stomacul gol, previne aparitia viermilor intestinali. Pentru o digestie buna si pentru reglarea metabolismului puteti folosi frunze de alun uscate si macinate. Luati pe varful cutitului cateva miligrame din acest amestec si pastrati-l sub limba timp de 10 minute dupa care inghititi cu putina apa.
Pentru a preveni sau chiar trata ulcerul si alte afectiuni ale stomacului (inclusiv rani aparute pe peretii stomacului) se poate prepara un amestec de alune macerate si vin. Aveti nevoie de 50 de grame de muguri de alun uscati si macinati si de un litru de vin rosu de calitate, fara conservanti industriali. Se lasa 8 -10 zile la macerat dupa care se filtreaza. Un adult poate consuma 50 de mililitri pe zi sau cate o lingurita de trei ori pe zi. Amestecul poate fi folosit si extern, pentru cicatrizarea ranilor.
Pentru diaree
Bea un pahar de suc de morcovi amestecat cu ghimbir macinat. Poti fierbe orez maro in putina apa incat sa devina destul de gros. Mananca-l gol.
Se prepara o pasta din seminte macinate de marar si chimen cu rdacina de ghimbir macinata si miere. Se ia cate o lingurita de trei ori pe zi.
Se amesteca sucul de ghimbir cu sucul de la o lamaie si cu o lingurita de piper negru. Se bea inainte de masa.
Avem nevoie de 100 grame de albastrele uscate, adaugate in 300 ml de apa fierbinte. Dupa 5 -10 minute recipientul in care a fiert amestecul este indepartat si se acopera dupa care se lasa la racit 15 - 20 de minute. In timpul fierberii putem adauga cateva fructe de merisor. Se consuma calduta, cu aproxiumativ jumatate de ora inainte de mesele principale ale zilei. 2- 3 cani cesti de infuzie de albastrele consumate zilnic ajuta la eliminarea parazitlor intestinali.
Dureri de cap
Se recomanda cate 2 - 4 grame de ghimbir in fiecare zi pentru a preveni migrenele. Ca alternativa poti bea un ceai din radacina proaspat rasa de ghimbir, indulcita cu o lingurita de miere.
Poti folosi un amestec din uleiuri esentiale de levantica, rozmarin si musetel cu care se ung zonele cele mai dureroase. Deoarece astfel de uleiuri sunt foarte concentrate poti folosi doar cateva picaturi.
sursa: www.feminis.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu