About me

Fotografia mea
Samira
Living in a double world where all my dreams come true
Vizualizați profilul meu complet
Feeds RSS
Feeds RSS

joi, 29 iulie 2010

SENATUL EVZ: Mâna scurtă a legii

Autor: Mircea Cărtărescu

Pentru mine (şi cred că şi pentru dumneavoastră) n-a fost nicio surpriză Raportul pe justiţie al Uniunii Europene, care a criticat România cu destulă asprime. Ar fi fost mult mai ciudat să fie altfel.

Mircea Cartarescu

După obiceiul nostru cel prost, nici de data aceasta n-o să stăm strâmb ca să judecăm drept. N-o să facem nici o analiză serioasă şi profundă din care să reiasă unde e răul. Vom folosi şi acest raport în bătălia politică, încercând să ne dăm în cap unii altora cu el. Nu ştim să facem altceva.

Justiţia a fost încă din primele zile ale revoluţiei marele duşman al politicii în stil românesc. Ea nu a funcţionat practic niciodată. Prima preocupare a politicienilor de toate culorile curcubeului a fost să i se pună botniţă la cea mai timidă încercare de a face ceva. Nu mai vorbesc despre duşmanul ei intern: însuşi aparatul judecătoresc, moştenit din vechiul regim: oameni care-au condamnat nevinovaţi pe criterii politice, care-au turnat la Securitate, care-au făcut nenumărate porcării în numele partidului unic.


La fel s-a procedat şi cu alte instituţii care-ar fi putut interveni în starea de fapt a lumii româneşti. Exemplul CNSAS-ului ne e încă proaspăt în memorie. Abia apucase tânăra instituţie să scoată la iveală, şi atunci ezitant, câteva cazuri de colaborare cu Securitatea, între care al Monei Muscă şi al lui Dan Voiculescu, că i s-a şi pus căluş: normal, probabil că opt politicieni din zece, opt ziarişti din zece, opt afacerişti din zece aveau un oarecare interes ca adevărul dosarelor să nu iasă la iveală. Cazul Monei Muscă, mai ales, eliminată brutal din viaţa politică, i-o fi pus pe gânduri pe mulţi. De aici vine şi ura intensă a lui Voiculescu (şi a multor altora) pentru cel care a fost la originea înfiinţării CNSAS.

Şi, bineînţeles, alt caz este ANI, cea care-ar fi trebuit să rupă legătura subterană dintre politică şi afaceri şi să garanteze un parlament curat. Şi colţii ei au fost bine piliţi de o Curte Constituţio nală compromisă de atâtea şi-atâtea decizii aberante. În cazul ANI (căruia i se datorează în mare parte raportul negativ pe Justiţie al UE) s-a putut vedea limpede lipsa de voinţă politică pentru aşezarea parlamentului pe terenul transparenţei şi al legalităţii. Nu e de mirare.

Cei douăzeci de ani de la revoluţie încoace au scris istoria constituirii prin orice mijloace (cele mai multe ilegale, implicând relaţii de tip mafiot) a unui capital autohton. De la-nceput, prin privatizări frauduloase, România a fost împărţită între indivizi aparţinând unor grupuri ce posedau deja ceva capital, mijloacele de influenţă şi know-how-ul necesare în afaceri caracteristice capitalismului sălbatic. Cei mai mulţi dintre aceşti inşi au avut legături cu comerţul intern şi extern, patronat de fosta Securitate. În câţiva ani, unii dintre ei au ajuns, de la câteva zeci de mii de dolari, la milioane şi chiar miliarde. Reţeaua a cuprins câteva mii de astfel de îmbogăţiţi, ale căror preocupări principale au fost următoarele: Vitală pentru ei a fost acapararea puterii politice.

Prin intermediul ei, au putut da legi în directa favoare a propriilor lor afaceri şi şi-au putut împărţi resursele. Au putut ţine, de asemenea, deoparte capitalul străin care îi concura (de-asta nu avem, de pildă, autostrăzi). S-au creat astfel carteluri politico-economice unde politica a fost un scut pentru afacerile subterane. Apoi, a fost necesar ca aceste carteluri să-şi subordoneze mediile ca arme de atac şi apărare.

Deşi ele au datoria să reflecte corect şi nepărtinitor realitatea, inclusiv cea politică, ziarele, radioul şi mai ales televiziunile private au depăşit absolut orice măsură în obedienţa faţă de interesele stăpânilor lor, devenind focare de ură şi manipulare. Aşa s-au format cartelurile politico-economico- mediatice de azi al căror model perfect este cel al lui Dan Voiculescu.

În fine, neutralizarea justiţiei şi a altor instituţii cu un rol de control al infracţionalităţii a dus la situaţia paradoxală în care ne aflăm astăzi: deşi se ştie că suntem cel mai corupt stat din Europa (corupţie există peste tot ca excepţii, dar la noi ea există ca sistem), nu cunoaştem niciun mare corupt judecat şi condamnat. E ca şi cum cele câteva mii de familii care s-au îmbogăţit pe seama concetăţenilor lor beneficiază de o protecţie magică. Ei par la adăpost de mâna (scurtă) a justiţiei şi de orice răspundere în faţa unei naţiuni în pragul catastrofei. De fapt, nu există nimic magic aici: la anestezierea justiţiei s-a lucrat pe tăcute timp de două decenii...

miercuri, 28 iulie 2010

Ruska by Apocalyptica

Apocalyptica - Bittersweet

Una dintre formatiile mele preferate , sper sa va placa si voua!





sursa : www.youtube.com

marți, 20 iulie 2010

Tu de ce nu vezi?




Have fun :D

Feministe:

Cum se numeste un barbat incatusat?
Unul in care poti avea incredere.

Ce vrea sa spuna un barbat care iti gafaie prin pat, se agita fara sa-si gaseasca locul si mormaie ceva ce poate sa insemne o chemare tandra?
Vrea sa spuna ca n-are destula plapuma.

De ce le plac barbatilor femeile istete?
Deoarece contrariile se atrag.

Cum face un barbat exercitii de gimnastica pe plaja?
Isi suge burta de cate ori vede niste bikini.

Cum arata un barbat care se gandeste la viitor?
Cumpara doua lazi de bere in loc de una.

Ce a zis Dumnezeu dupa ce a creat barbatul?
Pot sa fac ceva mai mult.

Cand crede un barbat ca e sincer intr-o relatie?
Atunci cand iti spune, pe bune, cum il cheama.

Care-i lucrul cel mai inteligent pe care-l poate spune un barbat?
Asa cum zice nevasta mea...

De ce bancurile cu blonde sunt asa de tampite?
Numai asa pot fi intelese de barbati.

De ce a creat Dumnezeu intai barbatul si mai apoi femeia?
Pentru ca inainte sa realizezi capodopera trebuie sa faci o proba.

De ce femela paianjenului cunoscuta sub numele de Vaduva neagra isi omoara masculul dupa implinirea actului sexual?
Ca sa opreasca sforaitul inainte de a incepe.

De ce majoritatea sporturilor barbatesti se joaca pe iarba artificiala?
Pentru ca jucatorii sa nu fie ispititi s-o pasca.

De ce au nevoie barbatii de reluari la fazele sportive?
Pentru ca dupa 30 de secunde ei uita tot ce s-a intamplat.

De ce e nevoie de 100 de milioane de spermatozoizi ca sa fecundeze un ovul?
Pentru ca nici unul nu se opreste sa intrebe care e directia cea buna.

sursa : www.mioritice.ro

duminică, 18 iulie 2010

Radu Almasan...ex Bosquito

Dacă v-a plăcut Bosquito , aflaţi că Radu Almăşan s-a întors pentru o scurtă perioadă, din păcate , în România şi ne încântă cu melodia ce va urma. Din pacate , pentru fetele care erau îndrăgostite de pletele lui şi de ochii superbi, trebuie să vă anunţ că Radu s-a însurat cu iubita lui din liceu...eh, cui nu i-ar plăcea un băiat atât de fidel? Dacă doriţi să o vedeţi pe actuala posesoare a lui Radu ;)) o găsiţi în videoclipurile lui, Pepita şi Tu esti iubita mea :D ... vă pup şi vă las să îl ascultaţi !


Unde se coc bananele...



Bananele se coc în nişte încăperi întunecate şi etanşe unde sunt gazate cu etilenă, un hormon vegetal de maturare a fructelor
Procesul de maturare artificială imită coacerea naturală
Una din patru banane mâncate de români se coace la Buftea
Bananele mâncate de români sunt coapte în „camere de gazare” la marginea marilor oraşe.
Se pierde aroma specifică şi gustul nu va fi niciodată acelaşi ca la o banană culeasă din pom atunci când e coaptă
Una din patru banane mâncate de români se coace la Buftea. Nu în bananier, ci în nişte încăperi întunecate şi etanşe unde bananele verzi sunt gazate cu etilenă, un hormon vegetal de maturare a fructelor. În instalaţiile artificiale de „copt bananele”, temperatura, umiditatea relativă a aerului şi etilena care e pompată din butelii prin conducte sunt dozate de computer în fiecare moment, pe parcursul celor 3-7 zile cât durează procesul de maturare. În funcţie de programul de „coacere” ales, bananele ies din camerele de gazare mai galbene sau mai verzi, explică importatorul turc Deniz Deletioglu: „Există şapte grade de maturare a bananelor, notate cu numere de la unu la şapte.
În primul stadiu bananele au o culoare verde închis, în al doilea bananele capătă o nuanţă verde deschis, în al treilea stadiu coaja fructului e mai mult verde decât galbenă, în al patrulea fructul e mai mult galben decât verde, în al cincilea doar vârful şi codiţa bananei mai sunt verzi, în al şaselea banana e complet galbenă iar în al şaptelea, pe fructul galben încep să apară mici pete maronii”. Numerotarea cu cifre a gradului de coacere a bananelor uşurează comunicarea cu hypermarketurile, care dau telefon şi cer: „Vineri vrem să ne trimiteţi 800 de cutii cu banane numărul patru”. De obicei, bananele cu indicativele 2 şi 3 se comandă atunci când retailerul trebuie să le transporte pe distanţe lungi, în timp ce bananele coapte, de tipurile 5 sau 6, se comandă îndeosebi în preajma sărbătorilor de iarnă, când vânzările cresc masiv şi fructele n-apucă să zăbovească în depozit mai mult de o zi.

joi, 15 iulie 2010

marți, 13 iulie 2010

PIO - Locul ei


M-am uitat înapoi, nu mai erau lacrimi pe drum...am zâmbit. Am privit înainte şi am ştiut că acela e drumul pe care trebuie să îl urmez, sunt singură pe drum cu ploaia bătându-mi în faţă. Micimea fiinţei mele mă apasă din ce în ce mai tare pentru a mă face să realizez că existenţa mea e trecătoare. A mea , a ta ... a tuturor. Încep să dansez şi ploaia ma udă , mă scaldă în neantul din care provin. Soarele e departe , totuşi îi simt căldura căci fără el aş avea nimic! Privesc din nou în urma mea şi mă văd pe mine. Stau , aştept , privesc înspre mine ... cine sunt?



sursa imaginii : http://browse.deviantart.com/?q=rain&order=9&offset=0#/d8zg3b

luni, 12 iulie 2010

Help , sign the petition!


Dear Friends,

Last week an Iranian woman, Sakineh Mohammadi Ashtiani, was saved by global protests from being stoned to death.

But she may still be hanged -- and, meanwhile, execution by stoning continues. Right now fifteen more people are on death row awaiting stoning in which victims are buried up to their necks in the ground and then large rocks are thrown at their heads.

The partial reprieve of Sakineh, triggered by the call from her children for international pressure to save her life, has shown that if enough of us come together and voice our horror, we may be able to save her life, and stop stoning once and for all. Sign the urgent petition now and send it onto everyone you know -- let's end this cruel slaughter NOW!

http://www.avaaz.org/en/stop_stoning/97.php?cl_tta_sign=535a358f96b50b6436a23c8604211995

Sakineh was convicted of adultery, like all the other 12 women and one of the men awaiting stoning. But her children and lawyer say she is innocent and that she did not get a fair trial -- they state her confession was forced from her and, speaking only Azerbaijani, she did not understand what was being asked of her in court.

Despite Iran's signing of a UN convention that requires the death penalty only be used for the "most serious crimes" and despite the Iranian Parliament passing a law banning stoning last year, stoning for adultery continues.

Sakineh's lawyer says the Iranian government "is afraid of Iranian public reaction and international attention" to the stoning cases. And after Turkey and Britain's Foreign Ministers spoke out against Sakineh's sentence, it was suspended.

Sakineh's brave children are leading the international campaign to save their mother and stop stoning. Massive international condemnation now could finally stop this sickening punishment. Let's join together today across the world to end this brutality. Sign the petition to save Sakineh and end stoning here:

http://www.avaaz.org/en/stop_stoning/97.php?cl_tta_sign=535a358f96b50b6436a23c8604211995

In hope and determination,

Alice, David, Milena, Ben and the whole Avaaz team


SOURCES:

Iranians still facing death by stoning despite 'reprieve', The Guardian:
http://www.guardian.co.uk/world/2010/jul/08/iran-death-stoning-adultery

Britain condemns planned Iran stoning as 'medieval', AFP:
http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5hjVdkvkzicGeInqw2R10rCKrqs3A

sâmbătă, 10 iulie 2010

Brooke Fraser-Shadowfeet



Multumesc Kat, love you sis!

Produse Naturale Recomandate in Tratarea Afectiunilor Minore . Part 2


Probleme cauzate de slaba circulatie a sangelui

Alun de padure

Pentru a reduce tensiunea este recomandata infuzia din frunze de alun, 2 lingurite de frunze zdrobite la 250 ml apa.

Pentru a imbunatati circulatia in zonele periferice este recomandata o tinctura din muguri de alun. Este recomandat sa folosim o parte de frunze tocate la 5 parti alcool sanitar. Se pastreaza timp de 15 zile la temepratura camerei dupa care se toarna intr-un recipient inchis. Se scutura amestecul agitandu-se recipientul timp de 15 minute. Se filtreaza. Tinctura din muguri de alun combinata cu tinctura din alune de pamant grabeste circulatia sangelui in zona in care este aplicata.

Ardei iute

Tinctura de ardei rosu imbunatateste circulatia periferica si totodata reduce durerea provocata de reumatism. Este totodata indicata in tratarea nevralgiilor si a degeraturilor.

Cum se prepara tinctura de ardei rosu: este nevoie de 2-3 ardei ajunsi la maturitate care se lasa la macerat in 100 de mililitri de alcool timp de 15 zile. Se recomanda 15 - 20 de picaturi cu jumatate de ora inainte de fiecare masa sau, in cazul ranilor, externe sau a degeraturilor se aplica direct pe zona afectata.

Tensiune ridicata

Pepene rosu

Semintele de pepene rosu se usuca dupa care se macina si se amesteca cu miere. Se ia cate o lingurita dimineata, pe stomacul gol.

Usturoi

Se piseaza 2-3 catei de usturoi, in amestec cu 100 grame miere si cu 50 grame suc proaspat de strugure.

Chimen

Se amesteca seminte de chimen macinate cu o lingura de zahar diluat in apa sau cu o lingurita de miere.

Tensiune scazuta

Sfecla

Poti include sfecla rasa in alimentatia ta zilnica sub forma de salate sau poti bea suc proaspat de sfecla.

Stafide

Se inmoaie 100 - 200 grame stafide in apa calda. Se lasa amestecul la macerat peste noapte. Se manaca dimineata pe stomacul gol.

Migdala

Se inmoaie 100 - 200 grame migdale proaspete. Se lasa amestecul la macerat peste noapte. Se amesteca bine pana se obtine o pasta. Se fierbe impreuna cu un pahar de lapte dulce. Se bea caldut, pe stomacul gol.

Dureri de dinti si infectii gingivale

Ardei rosu

Ardeiul rosu ajuta in cazul inflamatiilor danturii reducand pe cat posibil infectia si durerea. Pentru sangerari gingivale amestecati cateva grame de ardei macinat intr-un pahar cu apa si faceti gargara. Mai simplu, puteti presara cateva putin ardei rosu pe periuta de dinti. Periati incet, fara sa apasati prea tare.

Probleme digestive

Alune

O lingurita de ulei de alune, luata pe stomacul gol, previne aparitia viermilor intestinali. Pentru o digestie buna si pentru reglarea metabolismului puteti folosi frunze de alun uscate si macinate. Luati pe varful cutitului cateva miligrame din acest amestec si pastrati-l sub limba timp de 10 minute dupa care inghititi cu putina apa.

Pentru a preveni sau chiar trata ulcerul si alte afectiuni ale stomacului (inclusiv rani aparute pe peretii stomacului) se poate prepara un amestec de alune macerate si vin. Aveti nevoie de 50 de grame de muguri de alun uscati si macinati si de un litru de vin rosu de calitate, fara conservanti industriali. Se lasa 8 -10 zile la macerat dupa care se filtreaza. Un adult poate consuma 50 de mililitri pe zi sau cate o lingurita de trei ori pe zi. Amestecul poate fi folosit si extern, pentru cicatrizarea ranilor.

Pentru diaree

Bea un pahar de suc de morcovi amestecat cu ghimbir macinat. Poti fierbe orez maro in putina apa incat sa devina destul de gros. Mananca-l gol.

Se prepara o pasta din seminte macinate de marar si chimen cu rdacina de ghimbir macinata si miere. Se ia cate o lingurita de trei ori pe zi.

Se amesteca sucul de ghimbir cu sucul de la o lamaie si cu o lingurita de piper negru. Se bea inainte de masa.

Avem nevoie de 100 grame de albastrele uscate, adaugate in 300 ml de apa fierbinte. Dupa 5 -10 minute recipientul in care a fiert amestecul este indepartat si se acopera dupa care se lasa la racit 15 - 20 de minute. In timpul fierberii putem adauga cateva fructe de merisor. Se consuma calduta, cu aproxiumativ jumatate de ora inainte de mesele principale ale zilei. 2- 3 cani cesti de infuzie de albastrele consumate zilnic ajuta la eliminarea parazitlor intestinali.

Dureri de cap

Se recomanda cate 2 - 4 grame de ghimbir in fiecare zi pentru a preveni migrenele. Ca alternativa poti bea un ceai din radacina proaspat rasa de ghimbir, indulcita cu o lingurita de miere.

Poti folosi un amestec din uleiuri esentiale de levantica, rozmarin si musetel cu care se ung zonele cele mai dureroase. Deoarece astfel de uleiuri sunt foarte concentrate poti folosi doar cateva picaturi.

sursa: www.feminis.ro

joi, 8 iulie 2010

Produse Naturale Recomandate in Tratarea Afectiunilor Minore . Part 1


Plantele, fructele si legumele servite in stare naturala sau preparate sub forma de infuzii, ceaiuri si tincturi pot preveni sau combate diferite afectiuni minore, de la migrene, dureri menstruale, arsuri pana la probleme digestive si ale sistemului circulator. Iata cateva produse naturale care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa, listate in functie de afectiunile pe care acestea le pot trata.

Artrita si dureri reumatismale

Anumite plantele cat si uleiurile naturale preparate din acestea reprezinta o alternativa mult mai sanatoasa la medicamentele recomandate in tratarea reumatismului, deoarece contin salicilati asemanatori celor din aspirina. Iata cateva dintre plantele care au dat rezultate in tratarea reumatismului, atritelor si a altor afectiuni ale aparatului locomotor:

Piperul negru

Amestecat cu ulei de masline (in proportie de 2:4 piper/ulei) sau cu suc de lamaie, se aplica pe zona dureroasa. Se poate folosi si sub forma de ulei esential, adaugat in apa din cada. Relaxeaza si detensioneaza muschii, reduce durerea.

Ardei rosii

Tinctura de ardei rosu imbunatateste circulatia periferica si totodata reduce durerea provocata de reumatism. Este totodata indicat in tratarea nevralgiilor si a degeraturilor.

Cum se prepara tinctura de ardei rosu: este nevoie de 2-3 ardei ajunsi la maturitate care se lasa la macerat in 100 de mililitri de alcool timp de 15 zile. Se recomanda 15 - 20 de picaturi cu jumatate de ora inainte de fiecare masa sau, in cazul ranilor externe sau a degeraturilor se aplica direct pe zona afectata.

Ghimbir

Se poate consuma sub forma de tinctura sau de ceai. Este totusi indicat sa fie consumat prosapat, in salate sau ca meniu principal.

Dureri menstruale

Ceaiul de busuioc este recomandat atunci cand aveti dureri menstruale, cand va simtiti obosita sau cand suferiti de insomnie.

Cimbru

Baile de cimbru au un efect calmant si relaxant asupra organismului. Ai nevoie de 200 grame de cimbru maruntit fiert in 5 litri de apa. Se toarna direct in cada. Pentru a-si face efectul trebuie sa faci baie in aceasta infuzie aproximativ 20 de minute.

Alergii si astm

Alergiile apar ca o reactie adversa a organismului la diferite corpuri straine (firisorae de praf, graunte de polen, spori de ciuperca etc). Exista mai multe plante care pot trata cu succes alergiile si care s-au dovedit efieciente chiar si in tratarea astmului. Iata cateva dintre ele:

Usturoi si ceapa

Ambele pot fi incluse in alimentatie in stare cruda (puteti consuma o ceapa mica pe zi sau 2-3 catei de usturoi) sau sub forma de granule, in mancare. Pentru a combate alergiile care afecteaza aparatul respirator se recomanada inhalatii cu aburii rezultati in urma prepararii unei infuzii de usturoi.

Menta

Pentru a-ti prepara singura o solutie impotriva alergiilor care efecteaza aparatul respirator ai nevoie de cateva frunze proaspete de menta sau de 2-3 picaturi ulei esential de menta. Se zdobesc fruezele si se colecteaza seva dupa care se amesteca cu 100 ml apa in care s-a dizolvat putina sare. Se toarna intr-un recipient gol de spray nazal si se pulverizeaza in fiecare nara.

Infectii ale sinsusului

Hrean

Poate fi cosumat crud, in salate sau ca infuzie. Pentru efecte imediate se recomanda inhalatii cu aburi de hrean. Pentru a obtine o solutie care sa actioneze asupra sinusurilor poti amesteca seva din radacina de hrean cu sucul a 2-3 lamai. Se ia cate jumatate de lingurita intre mesele principale ale zilei.

Urzica

Intr-un pahar cu apa calda se amesteca o lingurita de sare fara iod si o lingurita de radacina uscata de urzica, praf. Se toarna cate o picatura pe fiecare nara dupa care se sufla nasul incet. Poti bea ceai de urizici sau poti inhala abur de urizi fierte in apa, amestecate cu 2-3 fire de menta.

Ardei iute

Se adauga o lingurita de ardei macinat intr-un pahar cu apa si se amesteca bine, dupa care se apropie recipientul de fiecare nara si se inspira usor, evitand insa contactul cu lichidul.


Conjunctivita

Albastrele

Datorita proprietatilor lor antiseptice, albastrelele pot fi folosite pentru tratarea conjuctivitei si a diferitelor afectiuni ale pleoapei si globului ocular. In medicina traditioanala tinctura de albastrele ajuta la vindecarea urciorului.

Albastrelele au un efect calmant si tonifiant, ajutand deopotriva in tratarea cosurilor si a eczemelor cat si pentru combaterea ridurilor. Cataplasma de albastrele, aplicata sub ochi inainte de culcare, preintampina formarea pungilor, improspatand si catifeland pielea sensibila de sub ochi. Pentru a prepara cataplasma avem nevoie de o lingura cu varf de albastrele uscate si de 200 ml apa feirbinte.

Viroze

Soc

Combinat cu menta si coada soricelului socul reduce febra si grabeste transpiratia. Puteti face gargara cu infuzie de soc sau puteti prepara un sirop de soc care sa combata virioza.

Chimen

200 grame de seminte de chimen se usuca si se macina, dupa care se amesteca cu miere in proportie de 1:1. Se recomanda cate o lingurita inainte de masa.

Usturoi si ceapa

Se fierb 4-5 catei de usturoi in 100 ml de apa. Se bea indulcit cu o lingurita de miere. Mai poti amesteca zeama de la o ceapa cu 5-6 picaturi ulei de usturoi (sau chiar seva rezultata dupa ce ai pisat 2-3 catei de usturoi). Se dilueaza amestecul intr-un pahar cu apa si se bea dupa masa.

Ardei iute


Se prepara un decoct din ardei rosu: 2-3 ardei maruntiti adaugati in 250 de mililitri de apa clocotita. Se lasa la racit dupa care se face gargara.

Cimbru


Ceaiul de cimbru are efecte benefice in inflamatiile gatului si ale corizlor vocale deoarece actioneaza asupra stafilococilor si streptococilor localizati aici. Este nevoie de 1-2 lingurite de cimbru proaspat pus la fiert in 250 ml apa. Se lasa la racit dupa care se face gargara de 3-4 ori pe zi.

Tot pentru viroze poti prepara un amestec din jumatate lingurita pulbere ardei iute, 2-3 coji de scortisoara, o radacina mica de ghimbir, o lingurita flori uscate de soc, o lingirita menta, 400 ml apa distilata. Se fierb impreuna apoi se lasa la racit. Se consuma o cescuta dupa fiecare masa.

sursa: www.feminis.ro

marți, 6 iulie 2010

Învăţaţi să trăiţi!

http://www.dw-world.de/flashes/urata/rom/index.htm

O lecţie de viaţă pentru fiecare. Un imbold ce ar trebui să ne trezească la realitate într-o lume în care am uitat de mult timp cine suntem , ce reprezentăm pentru noi înşine nu numai pentru ceilalţi. Am avut marea plăcere să găsesc o persoană dragă în aceste interviuri, Dna Miroiu, decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice! Nu s-a simţit jenată să recunoască stările nu tocmai plăcute pe care le-a avut, mulţi dintre noi le negăm , ne ferim să ne tratăm. De ce dragii mei? Nu e nimic ruşinos în a fi om!Căci omul ăsta e , un aluat format din ingrediente care mai de care, sentimente amalgam amestecate bine cu trăiri de orice fel şi presărate cu viaţă.
Vorbiţi despre ceea ce vă frământă şi nu vă ruşinaţi. Alţii pot, voi de ce nu aţi putea?

AJUTOR PENTRU SINISTRATI

Buna!

Am noutati cu privire la campania de solidaritate a UNSR si a Consiliului National al Rectorilor. Vestea a venit mai repede decat ne asteptam, asa ca:

- miercuri ora 14, in parcarea de la Maxx ne vor astepta autocarele, care ne vor duce la Suceava, pentru a-i ajuta pe sinistratii de acolo

- perioada: 07.07 (miercuri) - 11.07 (duminica)

- cazarea, masa si transportul asigurate

- materiale de protectie a muncii asigurate (manusi, cizme, masti faciale, etc.)

Alaturi de forta de munca, ajutorul nostru va consta si in alimente (2 tona de faina, 1 tona de malai, apa etc) dar si haine, paturi, lenjerie, etc.

Stiu ca majoritatea sunteti in practica, sau plecati acasa in vacanta, insa gestul omenesc pe care il facem este o dovada a faptului ca ne pasa de semenii nostri. Oricine poate fi in locul acelor oameni nenorociti de soarta, care nu mai au nimic... Nu este vina lor, iar ajutorul pe care il putem oferi le va da speranta sa mearga mai departe.

pentru a va anunta prezenta in cadrul acestei actiuni, ma puteti contacta la nr de tel 0763 028 262.

Acest apel nu este numai pentru noi, membrii UNSR, ci si pentru orice student sau om de rand care doreste sa faca o fapta buna. asa ca va rog dati mai departe anuntul catre toti prietenii, cunoscutii, colegii - oricine poate veni cu noi! Numai bine!

Mesaj luat de pe grupul facultatii de Stiinte Politice SNSPA

sâmbătă, 3 iulie 2010

Perle de la BAC

1. În versurile: "Ce-ţi pasă şie chip de lut / Dac-oi fi eu sau altul?" poetul ne vorbeşte despre aspectul fiinţei cu care Luceafarul este în gagicareală şi ea îi spune că nu stie dacă va fi al ei sau va fi altul.
2. Agripina nu avea decît doi copii, pentru ca al treilea, Paunas, nu mai conteaza, pentru ca tot îl manînca vulturii.
3. În nuvela "La vulturi" de Gala Galaction, sunt descrise aventurile unei alpiniste curajoase fugarite de turci, si copii ei.
4. Metoda folosită de Ion pentru a pune mîna pe pamîntul Anei este însarcinarea.
5. Poetul îşi aşteaptă iubita ca împreuna să cutremure o barcă.
6. La începutul fiecărei poezii eminesciene sta plantat câte un tei mai gros sau mai subţire în funcţie de câte strofe are poezia.
7. Basmul este o poveste mai lungă, poate fi chiar cât o carte groasă, şi are atâtea personaje că nu le mai ţii numărul dar trebuie să fii atent la fabula ca te întâlneşti cu ea şi în final.

8. Privind atent plugul vede că e de fier şi privind si mai atent taranul, Arghezi, ca un poet bun ce este, vede ca e de bronz.

9. Omenia este o specie lacomă şi nepăsătoare, deci faptele bune sunt o faptă măreaţă".

10. "Omul bun nu se bate pe copii, se vorbeşte politicos cu bătrânii, se salută politicos pe doctori şi pe oamenii de ştiinţă".

11. "Când eram la Viena a picat pe pământ o bătrânică la intrarea în metrou" (elevul povesteşte mai departe cum a ajutat-o el pe bătrână făcând o faptă bună).

12. "Dacă are omenie, alţi oameni se uit la tine un alt ochi".

13. "Omenia este caracter moral şi definitoriu".

14. "Omenia poate dăuna când e percepută ca mijloc perfid de a profita".

15. "Dar în viaţa asta există oameni bun care are un suflet mai mare şi mai pură decât alţii".

16. Şi Stroe Orheianu cînd îl vazu pe Tudor Soimaru zise în gînd: Pe unde o scot, vere?!
17. Vlaicu-Voda era un funcţionar model care avea un randament deosebit ca domn.
18. Pentru că suntem oameni, nu poţi să ceri cainelui din scara blocului să sufere pentru decepţiile tale.
19. Zaharia Stancu a scris un roman desculţ. A fost şi şef de birou la scriitori.
20. Răscoala începu spre seara şi ţăranii îşi aprinseră lanternele ca să vadă drumul spre ciocoi.
21. Cu cît ne apropiem de izbucnirea rascoalei, cu atît taranii stau mai mult în cîrciuma, ca sa faca în ciuda boierului.
22. Si cînd Petre Petre o văzu pe Nadina dezbrăcată îl gîdila în talpi.
23. Romanul "Rascoala" este conceput de Liviu Rebreanu sferic, pentru ca începe si se termina cu imaginea burtii lui Rogojinaru, care seamana cu o sfera.
24. Cînd eroul muri împuscat de nemti pe cîmp, simti miros de mărar şi de pătrunjel.
25. Nichita Stănescu este un poet care se mira de orice. El se mira şi de faptul că oamenii aud şi au urechi. Păi de ce? El n-a avut urechi? A văzut el vreun om fără urechi? Mă rog, da se zice că aşa este în poezie, să te miri de toate şi să le pui pe toate unele subt altele, în rânduri scurte, ca să se vadă că sunt versuri.
26. Şcoala Ardeleană nu a avut propriu-zis sediu, din lipsa de fonduri austro-ungare.

27. Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerată a treia. In "Scrisoarea a treia" se desfăşoara bătălia de la Rovinari.
28. "În cunoscuta baladă "Mioriţa", sunt descrise câteva întâmplări în care sunt implicaţi doi criminali, o oaie turnătoare şi un cioban ce şochează prin prostia lui".

29. "În caz de accident nu trebuie să fugi de la locul faptei, fiindcă victima, dacă nu e lovită fatal, poate reţine numărul maşinii".
30. "Personajele vorbeşte în modul dialog".

sursa: www.mioritice.com

Dragoste mare

Pe un drum de țară, o bătrânică se închina în fața unei troițe ce-L reprezenta pe Iisus Hristos răstignit. Un PDL-ist, trecând pe acolo, o întreabă cu impertinență:
− Dar la stimabilul nostru președinte, Traian Băsescu, de ce nu te închini, bre? Că doar el ne conduce!
La care bătrânica:
− Taaare m-aș mai închina, maică, de l-aș vedea și pe el răstignit!

sursa : http://www.mioritice.com/

Amazing dance on America's Got Talent



Let's dance!

vineri, 2 iulie 2010

Amazing sand drawing




Mulţumesc P.

joi, 1 iulie 2010

De pe mailuri adunate


Zilele astea am primit un mail cu un conţinut care la prima vedere , evident, că m-a pus pe gânduri, iar mailul suna cam asa:

"Pentru cei care nu stiu engleza planta Dumb Cane prezentata in fotografie este o planta extrem de otravitoare, daca gusti din frunza chiar si o bucatica mica.Ucide un copil intr-un minut si un om matur in 15 minute.. Atentie mare, mai ales pentru ca se gaseste in multe locuri ca planta ornamentala!!!

Această plantă este foarte comună în casele noastre, gradini, parcuri si birouri (popular ca planta de interior si exterior). Planta Dumb Cane ( trestie de zahăr salbatica) este acum dovedita a fi periculoasa, astfel, vă rugăm să aveti !!... grijă. Ştiu că frunza acestei plante provoacă mâncărimi în cazul în care seva (lapte) atinge pielea. Dar există mai multe fapte periculoase !!..... Citeste detaliile de mai jos. Poate fi util pentru tine!

Vă rugăm să citiţi mai jos.
Mesajul este adevărat.

Unul din prietenei mei aproape ca si-a pierdut fiica, care a pus o bucata de frunza din aceasta planta in gura si limba ei s-a umflat până la punctul de sufocare.
Aceasta este una din plante, dar mai sunt si altele, cu aceleaşi caracteristici ale coloritului. Acestea sunt, de asemenea, otrăvitoare şi noi ar trebui să scapam de ele. Vă rugăm să fiţi atenţi pentru copiii voştri. Aşa cum am lăsa toate acasă copiii noştri în mâinile de ajutoare, ar trebui să le ofere un mediu sigur, unde se pot juca.

Nume:
Dumb Cane ( trestie de zahăr salbatica)

Această plantă pe care o avem în casele noastre şi birouri este extrem de periculoasă!
Această plantă este comună în Rwanda, în birourile şi în multe case. Este o otrava mortala, mai ales pentru copii.Poate ucide un copil în mai puţin de un minut şi un adult in 15 minute. Ar trebui să fie dezrădăcinate din grădini şi scoase din birouri. Dacă o atingi, niciodată nu trebuie să atingi ochii; aceasta poate provoca orbire parţială sau permanentă. Vă rugăm să alertati prietenii."

Ok , v-aţi speriat şi voi niţel sau măcar aţi realizat că în casa dvs există o asemenea plantă? Eh, la mine cam aşa s-a întâmplat mai ales că este una din plantele mele preferate so let's search for it.
Dragii mei cititori, nu vă panicaţi, nu vă alarmaţi, planta nu e atât de mortală precum se dă. Se pare că multe glume proaste circulă pe internet. Lumea BRUSC a intrat într-o stare de 'aoleu totul e otrăvitor în jurul meu' sau 'ia hai să mai îndoctrinăm un pic populaţia că şi aşa ne plictisim prea tare' şi iaca ce perle ies. Wikipedia ne anunţă următoarele :

The cells of the Dieffenbachia plant contain needle-shaped calcium oxalate crystals called raphides. If a leaf is chewed, these crystals can cause a temporary burning sensation and erythema. In rare cases, edema of tissues exposed to the plant have been reported. Mastication and ingestion generally result in only mild symptoms.[2] With both children and pets, contact with dieffenbachia (typically from chewing) can cause a host of unpleasant symptoms, including oral irritation, excessive drooling, and localized swelling.[3] However, these effects are rarely life-threatening. In most cases, symptoms are mild, and can be successfully treated with analgesic agents,[4] antihistamines,[5] or medical charcoal.[6] Gastric evacuation or lavage is "seldom"["In a large retrospective study of 188 patients with plant oxalate exposure, all cases were determined to be minor and all resolved with minor or no treatment." [4] They also note that, "In patients with exposure to toxic plants, 70% are children younger than 5 years."

Aşa că într-adevăr aveţi grijă să vă hrăniţi bine copiii ca nu cumva să se apuce să mănânce din plantele mamei, dar în rest păstraţi planta şi nu o aruncaţi că e şi ea buna la ceva ... la decor bineînţeles.

O zi cât mai bună şi lipsită de griji , vă doresc! XOXO