About me

Fotografia mea
Samira
Living in a double world where all my dreams come true
Vizualizați profilul meu complet
Feeds RSS
Feeds RSS

luni, 27 septembrie 2010

Istoria mai putin stiuta a Turnurilor Gemene

Inainte de prabusirea Turnurilor Gemene (Twin Towers) din ziua de 11 septembrie 2001, World Trade Center a fost centrul de afaceri cel mai important al New York-lui. Toata lumea stie cum si de ce au disparut Turnurile Gemene, dar putin stiu istoria acestora.

Ideea de a construi un centru de afaceri dateaza din anii '50, iar proiectul initial sustinea construirea unei singure cladiri de 70 etaje. Ulterior proiectul s-a impotmolit. Din 1959, dezvoltatorul imobiliar David Rockefeller s-a implicat in acest plan si a incercat sa-l sprijine financiar.

In cele din urma in data de 20 februarie 1962, Autoritatea Portuara din New York, care supravegheaza zona, a ales Lower Manhattan, adica zona de varf a insulei pentru construirea ansamblului. Locul ales era un cartier cunoscut pentru numeroasele sale magazine de electronice.

Proiectul ales a fost selectat din 100 de planuri, arhitectul castigator fiind americanul de origine japoneza Minoru Yamasaki. In 18 ianuarie 1964, proiectul World Trade Center a fost facut public. Era vorba despre sase cladiri, inclusiv doua turnuri gemene de 110 etaje fiecare, scrie Linternaute .

Spatiul ocupat a acoperit un ansamblu vechi de 13 cladiri delimitat de strazile Vesey, strada Libertatii si Biserica West Street. Demolarile au durat pana in 1966, iar in data de 5 august a inceput constructia fundatiei. Actiunea a fost foarte grea din cauza infiltratiilor provocate de proximitatea imediata a raului Hudson.

Turnuri Gemene 1


Construirea turnului de nord a inceput in august 1968, iar a celui de sud, in ianuarie 1969. Proiectul initial a fost estimat in '69 la 525 milioane de euro. In realitate totul a costat 900 milioane de dolari.

Desi au fost numite Turnurile Gemene, cele doua turnuri nu erau perfect identice. Turnul de nord avea 417 metri, cel de sud 415 metri. Forma lor era aceea a unui patrat perfect cu latura de 64 metri. Fatadele au fost facute din aluminiu si aveau o plasa din otel, pe care erau anexate 21.800 de ferestre pe fiecare parte.

Turnuri Gemene 2


Constructia turnului de nord a fost incheiata in 23 decembrie 1970, dupa doi ani si patru luni de munca. Turnul de sud a fost finalizat in iulie 1971. La finalizarea constructiei Turnurile Gemene erau cea mai mare constructie din lume. Inima fiecarui turn era un miez de beton care continea casa scarilor si lifturile - 104 ascensoare, in total.

Inaugurarea are loc dupa sapte ani de la inceperea lucrarilor. Complexul includea si un imens spatiu functional la subsol: un mall, doua statii de metrou si statiile de tren.

Arhitectura turnurilor este de inspiratie gotica. La inaugurare, arhitectul Minoru Yamasaki a afirmat ca Turnurile Gemene sunt "un monument al orasului, un simbol al pacii si o dovada a credintei".

Pana in 1980, complexul de afaceri a fost evitat de companii private, locul fiind ocupat doar de compani ale guvernului american. Mediul privat a intrat in Turnurile Gemene abia in 2000, cand turnurile au fost complet ocupate.

Turnuri Gemene 3


Mai mult de 200.000 de tone de otel au fost folosite pentru a construi World Trade Center. Dimensiunea ferestrelor a fost in mod deliberat gandita mica, pentru a da celor din cladire un sentiment de securitate. Constructia turnurilor a fost meritul muncii a mai mult de 50.000 de muncitori, iar in perioada in care au fost ocupate la capacitate maxima mai mult de 200.000 de oameni lucrau in cladiri.

Turnuri Gemene 4


Imagine a New York, Turnurile Gemene au fost tinta mai multor atacuri. La 26 februarie 1993, un camion cu explozibil a explodat intr-un garaj al turnului de nord. Sase persoane au murit si peste o mie au fost ranite. Fotografia de sus a fost facuta la inceputul lunii septembrie 2001. Turnurile s-au prabusit pe rand, in urma atacurilor teroriste, din 11 septembrie 2001. Primul a cazut turnul de nord, la ora 10:00, ora locala. Al doilea la 10:28.

sursa : www.ziare.com

sâmbătă, 25 septembrie 2010

The spoon master :))




The incredible story of an incredible man :))

joi, 16 septembrie 2010

Somn uşor...


Te-am visat, erai veselă, dar aveai lacrimi în ochi! M-am trezit de dimineaţă dar tu nu mai erai.
Mi-am adus aminte de copilărie, mi-am adus aminte cum ne certam pe jucării şi pe rolele pe care Ileana tocmai ţi le cumparase, erau ROXA, wow cine mai avea asemenea role. Te-am rugat să mi le dai şi mie o tură, dar ca un copil alintat şi dornic de remarci ai spus că nu sunt pentru mine, mi-ai dat o pereche de rotile cu gheată, frumoase de altfel...am tăcut. Am ieşit să ne plimbă, tu, eu , Ileana, avea 2 fete frumoase. Aveai mulţi prieteni , toţi te plăceau , ştiai, de aceea mă luai de multe ori peste picior când venea vorba de băieţii de care mă îndrăgosteam...te duceai repede şi le dădeai raportul, iar eu mă făceam de râs, după care râdeam singură. Mă ajutai când aveam nevoie deşi poate de multe ori nu erai de acord cu ceea ce făceam. Când Ileana pleca de acasă dădeam drumul la muzică , dansam ca 2 descreierate , ne fardam , ne îmbrăcam sexy şi inventam scenarii :)). Îţi adoram camera , era plină de jucării , o adoram pe Ilenuş pentru că era o mamă de nota 20 ,te iubeam şi pe tine deşi mult mai târziu am realizat. Nu te-am mai văzut de când Ileana a murit...iartă-mă! Nu am ştiut cât ai suferit, nu am ştiut ce planuri ai, nu am ştiut nimic. IARTĂ-MĂ! Am uitat să fiu lângă tine aşa cum şi tu ai fost la momentul potrivit. Tocmai am dat de numărul tău de telefon şi vroiam să ne întâlnim dar ăl aveai mereu închis, nu vreau să ştiu ce era în sufletul tău!
Azi aprind o lumânare în cinstea ta puştoaico şi plâng pentru prima oară dupâ moartea ta. Ştiam că o vei face dar nu ştiam când şi speram ca timpul să treacă mai repede şi cu el şi durerea ta şi amintirile tale.Mai am un singur dor , să te văd alături de mama ta momentan ştiu că nu se poate dar acolo unde eşti nu ujita să speri, veţi fi împreună curând. Te iubesc Ioana. Goodbye sister!

vineri, 10 septembrie 2010

Barbatii la mare


Barbatii, la mare

Fac azi o baie rapida, pun ochelarii de inot pentru impresionarea audientei, dau puternic de 8 ori din brate, vad pe sub apa ceva umbre, ma ia panica si ma intorc. Ajunge sa mai dau de 4 ori din brate si ajung la apa mica. Pun picioarele pe nisip, imi zic ca-mi e de ajuns 1 minut si 24 de secunde de baie si e cazul sa ies la soare.
Dar stii prea bine, prietene cetitor, ca iesitul din apa nu se face oricum. Pe plaja-i lume multa, poate se uita cineva la tine. Daca tii cat de cat la imaginea ta, mai indrepti una-alta. Tragi de slip, sa aranjezi cucu subacvatic, bagi un pic mana prin par (cat mai ai) sa-l faci „sauvage”, ridici pieptul, sugi burta…
Apoi iesi pe tarm, calcand hotarat, pentru impresie. Privind undeva departe, nicaieri, tot pentru impresie. Dar stii ca macar 3 babe hodoroage tot se uita la tine. Poate una nici nu vede, nu conteaza. Ei bine eu am avut bafta sa ies taman langa 3 fatuci ce se bronzau pe ţiţisoare. M-am gandit ca bine am facut ca m-am primenit. Si am calcat mai hotarat, fara sa privesc spre ele. Bineinteles, doar la inceput....
Cand am ajuns cam la juma de metru de sezlongurile lor, le-am traznit o privire de, teoretic, trebuia sa le ingrop sub nisip. Ai tu habar, cetitorule, cum arata ochii mei verzi pe fata mea bronzata, cand ies din mare?! Nu, nu ai. Ei bine, fetisoarele au ramas incremenite. Ma priveau cu ochi mari, toate trei. Am trecut pe langa ele multumit de traznetul transmis, de impresia facuta.
Ajung langa propria sotie, zambind multumit de mine. Si propria sotie imi spune:
- Sterge-te pe fata, esti plin de muci!!!

joi, 9 septembrie 2010

Love Sex Magic

For those who live life fully, especially for my sis.

miercuri, 8 septembrie 2010

miercuri, 1 septembrie 2010

Aspartam

Numele meu este Aspartam şi sînt dulce, dulce, dulce.

Cine sînt eu de fapt? Am o poveste frumoasă, romantică, dar şi plină de suspans şi de succes. Sînt produsul ştiinţei. Dacă nu era ea, eu nu mă năşteam… Ce minunat!

Totul a început de la o bacterie periculoasă pentru oameni. Această bacterie frumoasă a fost după aceea modificată genetic. Bacteria, care este mama mea, a fost hrănită apoi cu deşeuri toxice foarte gustoase.

De fapt, să vă spun sincer, bacteria nu este chiar mama mea, pentru că eu, ASPARTAM, nu sînt chiar copilul ei, ci… de fapt… (vai, mă ruşinez), de fapt sînt caca acestei bacterii periculoase modificate genetic, ce se hrăneşte cu deşeuri toxice. Aşa că aş putea spune cu mîndrie că tatăl meu este deşeul toxic, iar eu mă nasc în pîntecuţul călduţ al mămicii mele, bacteria modificată genetic. Cînd m-am născut, ursitoarele mi-au menit să devin o armă biologică împotriva populaţiei, dar apoi am fost folosit în tot felul de alimente gustoase-gustoase. Îmi plac poveştile cu happy end.

Vă miraţi că sînt spurcat? Ziceţi că sînt otravă? Doar sînt dulce, dulce, dulce. Sînt folosit în toate gumele de mestecat, bomboanele pentru respiraţie şi în multe dulciuri şi băuturi carbogazoase. Mai am şi alte nume: NutraSweet, Equal, Spoonful, Equal-Measure, Canderel, Benevia, Neotame… Sînt bun mai ales pentru copii şi în curele de slăbire, pentru că acolo unde sînt eu, nesimţitul de zahăr este eliminat! Deviza mea: Sugar free!

Sînt extrem de mîndru de mine însumi şi vă iubesc mai ales cînd mestecaţi gumă şi beţi sucuri dietetice. In Statele Unite sint foarte popular. Aproape că nu există dulciuri care să nu beneficieze de dulceaţa mea.

Să aveţi încredere în mine şi să profitaţi de deosebitele mele calităţi. Vă rog să aveţi răbdare şi să îmi citiţi succesele cele mai însemnate, extrase din CV-ul meu. Certific faptul că aceste realizări sînt personale, deşi de multe ori sînt confundat, prin performanţe, cu iodul din sare, cu mercurul din vaccinuri, cu fluorul din pasta de dinţi şi din apă si nu numai.

CURRICULUM VITAE

NUME: Aspartam

CELE MAI MARI REALIZĂRI:

• tendinte suicidare

• schizofrenie

• moarte subita

• vatamarea iremediabila a creierului

• comportament agresiv

• cresterea incidentei cancerului, precum si a gradului de malignitate a tumorilor pe creier

• defecte la nastere (incluzând retardarea mintala) si avorturi spontane (nu doar în cazul în care mama a consumat aspartam, ci atunci când si tatal a consumat)

• dependenta de aspartam si apetitul exagerat si incontrolabil fata de dulciuri

• depresii severe

• hiperactivitate la copii

• ulcer peptic

LA NIVEL PSIHOLOGIC/PSIHIATRIC

• agresivitate

• anxietate

• depresii moderate pâna la severe (deoarece scade nivelul de serotonina)

• fobii

• insomnie, somnolenta, probleme de somn

• iritabilitate

• modificari de personalitate

• oboseala accentuate

• schimbari rapide în calitatea si intensitatea dispozitiei

LA NIVEL NEUROLOGIC

• ameteala, clatinare din picioare, mers instabil, probleme de echilibru

• amorteli ale extremitatilor, dureri ale extremitatilor

• artrita

• atacuri cerebrale partiale sau complexe

• atacuri de panica

• confuzie

• convulsii

• crize de apoplexie

• crize epileptice

• durere locala, slabiciune în member

• dureri ale încheieturilor si articulatiilor

• dureri de cap, migrene, unele chiar acute (femeile sunt mult mai vulnerabile)

• dureri faciale atipice

• dureri generalizate

• dureri musculare si la nivelul scheletului

• febrilitate

• halucinatii

• hiperactivitate acuta si nevoia de a misca încontinuu din picioare

• hiperactivitate la copii sau adulti

incapacitate de concentrare, pierderea memoriei, tulburari de gândire

• îngreunarea vorbirii, dificultati de vorbire, dictie neclara

• lesin, inconstienta si coma

• modificarea formei si a texturii sânilor

• parestezie si amorteala membrelor

• retardare la copii

• senzatie de greutate în corp

• spasme musculare

• tremuraturi ale muschilor

• tremuraturi severe

• tulburari neurologice

• umflarea diferitelor parti ale corpului

LA NIVEL UROGENITAL

• impotenta

• reducerea functiei sexuale

• tulburari sexuale

• dificultati de urinare

• modificari ale cantitatii urinei

• probleme urogenitale

• urinare frecventa si senzatie de arsura

LA NIVELUL OCHILOR

• conjuctivita

• dilatarea pupilei

• sindrom exoftalmic; umflarea ochilor

• iritatii, durere si presiune oculara

• orbirea treptata a unuia sau a ambilor ochi

• probleme la folosirea lentilelor de contact

• reducerea lichidului lacrimal

• cecitate, scaderea vederii si/sau alte probleme de vedere, cum ar fi: încetosare, fulgerari luminoase,viziunea unui tunel, pete sau linii.

LA NIVELUL URECHILOR

• intoleranta severa la zgomot

• probleme cu auzul, pierderea auzului

• tinitus (tiuituri în urechi)

LA NIVELUL PIEPTULUI

• aritmie

• dispnee

• dureri în piept

• hipertensiune• modificari ale presiunii sanguine

• palpitatii, tahicardie

• respiratie astmatica

• respiratie scurta datorita modificarii pozitiei

LA NIVEL GASTROINTESTINAL

• balonare

• constipatie

• crampe

• diaree, uneori cu cheaguri de sânge

• durere si dificultati la înghitire

• dureri abdominale

• greata, voma

• modificarea apetitului

• modificarea sensibilitatii gustative

• modificari în greutate

• probleme ale sinusurilor

• probleme de salivare

• sete persistenta si retinerea apei în organism

• sialoree

• tendinta de a mânca si a bea excesiv

• tuse cronica

• urme de sânge în voma sau fecale

• uscarea gâtului, dureri de gât

LA NIVELUL PIELII

• la nivelul pieptului, agravarea alergiilor respiratorii (de exemplu, astmul)

• eczema

• înrosirea fetei

• leziuni dermatologice

• reactii alergice în regiunea gurii si a buzelor

• senzatii de mâncarime, fara eruptii cutanate

• urticarie si alte probleme de piele

LA NIVEL ENDOCRIN ŞI METABOLIC

• accelereaza si genereaza aparitia diabetului la persoanele care sunt susceptibile la diabet, dar care nu ar fi dezvoltat niciodata aceasta boala daca nu consumau aspartam

• accelereaza procesele clinice ale diabetului

• adenopatie

• agravarea hipoglicemiei

• agraveaza si simuleaza retinopatia si neuropatia diabetica

• diverse tulburari metabolice, anemie

• caderea parului sau subtierea lui

• agravarea complicatiilor diabetice: retinopatie, cataracta, neuropatie si gastropareza
• crampe în perioada dintre ciclurile menstruale

• creste apetitul pentru carbohidrati

• cresterea gradata în greutate

• diabet si complicatii ale diabetului

• dificultati în timpul sarcinii

• dismenoree

• hematurie

• hiperglicemie sau hipoglicemie

• modificarea coloratiei unghiilor si a pielii

• modificarea mirosului corporal

• modificari ale aspectului parului si unghiilor

• modificari ale transpiratiei

• noduli

• obezitate

• pierderea si modificarea gustului

• probleme si modificari menstruale

• produce un control scazut asupra diabetului la pacientii care iau insulina sau antidiabetice orale

• scaderea brusca în greutate

ALTE TULBURARI

• modificarea temperaturii corpului

• probleme cu dantura

• probleme nespecifice

• scaderea imunitatii, sensibilitate crescuta la infectii

• sete excesiva, retentia de lichide, umflarea picioarelor

BOLI CAUZATE DE ASPARTAM

• boala Alzheimer

• boala Basedow-Graves

• boala Lyme

• boala Ménière

• boala Parkinson

• deficit de atentie

• epilepsie (forma „grand mal“ si „petit mal“)

• fibromialgie

• hipotiroidie datorata mercurului din plombele dentare

• limfom malign non-Hodgkin

• limfom la nivelul creierului (este o tumoare cu o rata foarte crescuta de mortalitate, fiind asociata cu consumul de aspartam)

• lupus eritematos diseminat

• retardare mintala

• scleroza laterala amiotrofica

• scleroza multipla

• sensibilitate crescuta la amalgamurile dentare cu mercur

sindromul cronic de oboseala

• sindromul de mialgie eozinofilica (EMS)

• tumori cerebrale, ale glandei tiroide, mamare, pancreatice, testiculare,ovariene, uterine, adenomuri ale glandei pituitare, tumori uterine.

SĂ AVEŢI POFTĂ!

sursa : www.cybershamans.blogspot.com